utorok 23. júna 2020

Tales of the Enchanted Wildwood



Názov (1, 2, 3): Queen of the Wildwood, Curse of the Healer, Lord of the Castle
Séria:
Tales of the Enchanted Wildwood
Autor:
Angela J. Ford
Vydavateľstvo, rok vydania:
Kindle Edition, 2020
Počet strán:
67, 73, 100
Hodnotenie GR (v čase písania recenzie): 3,65/ 4,44/ 4,00

Queen of the Wildwood



“In the face of fear remember to use your mind, not your emotions.”





Anotácia:

Deadly magic, a handsome knight, and an evil queen.
Yula is a mage, but her volatile magic brings nothing but unhappiness.
After the death of her beloved sister, she is sentenced to serve the Sisters of the Light who use their powers to protect villagers from the enchanted wildwood.
When a fatal accident places the town in grave danger, Yula has no choice but to find the only person who can help her—the legendary and evil Dark Queen.
Guided by a handsome knight, Yula travels into the treacherous forest, unaware that her choice will have dire consequences for herself, the knight, and the Queen of the Wildwood.


Recenzia:

Prvá zo série krátkych, iba jemne nadväzujúcich fantasy noviel zo série so spoločným názvom Tales of the Enchanted Wildwood. Veľmi trefné, stručné dielko, temná rozprávka pre dospelých so štipkou erotiky.
We always have a choice, and yours should be to find another way.
Mladá čarodejnica Yula je za trest za svoju mágiu pridelená na doživotnú službu k Sestrám svetla, ktorých úlohou je chrániť dedinčanov pred Začarovaným lesom a jeho temnými príšerami. Nešťastnou náhodou sa ale ocitá na jeho okraji a úloha ochrániť celú dedinu a jej obyvateľov zrazu pripadne jej. Sprievodcu lesom jej robí príťažlivý a nie úplne neznámy muž – rytier Aelbrin a len s jeho pomocou dokáže prejsť lesom živá a stretnúť sa s obávanou Temnou kráľovnou, aby jej ponúkla dohodu. Ale čo ak bude cena za dohodu príliš vysoká?
Magic brought nothing but grief, but perhaps if I traded years of service, my magic, or even my soul to save the village, I could forgive myself for my past.
Oddychové čítanie, dielko máte prečítané do hodiny a musím povedať, že po všetkých tých dlhých sériách na mňa pôsobilo veľmi osviežujúco. Nečakajte veľa detailov ani rozpitvávania, na to nie je priestor. Dej je priamočiary, vykreslenie postáv a ich minulosti stručné a jasné. Na takúto poviedku je záver vydarený, prekvapivý a po jej dočítaní si poviete, že pokojne to mohlo byť aj trochu dlhšie.
Only one path was clear, and I had no choice but to take it.
Curse of the Healer



I knew youd find what was lost.





Anotácia:

Cursed magic, a handsome woodcutter and an enchanted forest.
Talia is a renowned healer, until one fateful night. Death, instead of life, flows from her fingers.
Devastated by her bad luck, Talia drinks to evade her misery.
When she’s offered help by a handsome woodcutter, Talia agrees to bargain with the Queen of the Wildwood.
But bad luck follows Talia into the forest and her journey turns into a race to save the man she loves before death befalls them both. . .

Recenzia:

Druhá knižôčka z minisérie Tales of the Enchanted Wildwood, počet strán zostáva približne rovnaký, štýl písania totožný, námet príbehu trocha obmenený. Časová následnosť vzhľadom na 1. časť zostala zachovaná, dokonca sa ešte raz stretneme s Yule. A na čo sa teda môžete tešiť v tejto druhej časti fantasy rozprávok pre dospelých?
I will help you, but you must know, magic is never fair. In exchange for life, there will be a cost.
Talia je liečiteľka so vzácnym darom – jej liečenie je rýchle, spoľahlivé, deti narodené s jej pomocou boli vždy bacuľaté, zdravé a prosperovali. Až do tej osudnej noci, kedy ju šťastie nevysvetliteľne opustilo a ľudia zavrhli.
Id walked inside, and my luck had turned.
Žije na kraji Začarovaného lesa, dni jej plynú v alkoholickom opojení a občas ju príde skontrolovať fešný drevorubač Wilhelm. Až do noci, kedy ju temné príšery z neďalekého lesa unesú a pred ich rituálom ju zachráni hádajte-kto. Wilhelm ju následne presviedča, aby vyhľadala novú kráľovnú lesa a požiadala ju o pomoc pri navrátení jej liečiteľského daru. Pri putovaní lesom ich napádajú rôzne príšery a až pri tej poslednej utrpí zelenooký záchranca zranenie – a to nie hocijaké – ale uhryznutie vlkolakom. Do jeho premeny zostáva pár dní. A tak sa Talia bez neho vydáva urýchlene nájsť kráľovnú a požiadať ju o pomoc, aby mohla zachrániť svoju lásku.
Life would not be worth it without you.
Ako vidíte, príbeh a jeho vývoj je tentoraz dokonale predvídateľný, ale na ľahkom hodinkovom čítaní pred spaním mi to neprekáža. Je ako stvorený na to, ak máte chuť niečo rýchle prečítať a nechcete začínať nič obsiahlejšie. Tieto krátke príbehy sú silno feministické, do popredia sa dostáva ženská postava, ktorá nájde silu vzdorovať nepriazni osudu a zavrhnutiu komunitou a napokon je to ona, čo zachráni seba a všetkých, na ktorých jej záleží. Aj na týchto pár stranách sa ale autorka nevyhla opakovaniu niektorých fráz, najmä pri opisovaní bezchybných mužských hrdinov, takže nakoniec je asi lepšie, že nie sú dlhšie. Tak si vychutnajte túto prostrednú jednohubku, v talóne má autorka ešte poslednú, pod názvom Lord of the Castle.

Lord of the Castle



But why pull back when I had nothing to lose?





Anotácia:

A shield-maiden and an exiled lord should never fall in love...
Mariel serves in the king’s army as a shield-maiden until the day she defies her commander.
As punishment for her betrayal and to show the kingdom she is loyal, she is sent to assassinate an exiled lord.
But the longer she stays in his castle, the more she falls in love with him.
Until he reveals a terrible secret that forces Mariel to make an impossible choice...


Recenzia:

Tretia, podľa môjho názoru, najlepšia z minisérie. Ale je celkom možné, že to hovorí moje zaujaté zbožňujúce rettelingy Krásky a zvieraťa... Každopádne môžem objektívne povedať, že malé výhrady, ktoré som mala k predchádzajúcim dvom, sa tu vôbec nevyskytli. Zrejme ich vychytala samotná autorka a tak dostávame opäť stručné dielo, tentoraz bez opakujúcich sa fráz, a síce všetci vieme, ako Kráska a zviera skončí, zostáva tu trocha tajomna – nevieme presne, ako sa Lord Cedric ako zviera prejaví (to sa dozvedáme až ku koncu), čo ukrýva.

Novele nič nechýba, je tam napätie, tajomstvá, dočkáme sa aj odkazov na predchádzajúce dve. Mariel je silná ženská postava už od začiatku – bojovníčka, síce vyslaná zabiť tajomného Lorda, ale nakoniec mu dobrovoľne pomáha chrániť obyvateľov blízkej dediny pred monštrami Začarovaného lesa.

Som rada, že som na túto minisériu príbehov zo Začarovaného lesa natrafila. A odporúčam ju všetkým, čo nemajú chuť/čas začínať nič rozsiahle a náročné, majú cca hodinku ničnerobenia a chcú príjemný, romantický fantasy príbeh s 1 erotickou scénou ako čerešničkou na torte. Skutočné rozprávky na dobrú noc pre dospelých.

Past, present and future faded in that stolen moment, and it was only us standing among the shadows.

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára